Паметният ден  бе отбелязана с панихида в храма Успение Богородично“

...
Паметният ден  бе отбелязана с панихида в храма Успение Богородично“
Коментари Харесай

Несебър се преклони пред Апостола на свободата

Паметният ден  бе маркирана с панихида в храма „ Успение Богородично “

Днес в Несебър бе маркирана 150-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски.

Церемонията, с която градът уважи историческата дата, събра пред паметника на героя в Южния парк несебърската общественост- жители, възпитаници, дейци и представители на разнообразни организации  и структури на територията на общината. Почит към Апостола отдаде и кметът на Несебър Николай Димитров.

С енергично слово за героя бе припомнено великото му дело и смисъла на неговата всеотдайност, довела до възобновление на националния дух и новото самочувствие на българския народ. Левски е притежател на ярки личностни качества, обрекъл се е на висшата идея за избавление на народа и независимост на отечеството. Жизненият му път – къс, само че прочут, неговата идеология, в центъра на която е сложена гениалната му тактичност за избавление без непозната интервенция, го издигат като един от великите стратези в човешката история.

В тържественото честване на годишнината пред паметника на Гения на българската гражданска война присъединяване взе  Хор за градски песни „ Блян “. Стихове, отдадени на Левски, рецитираха възпитаници от първите класове на СУ „ Любен Каравелов “ и деца от Детската театрална студия към НЧ „ Яна Лъскова “- Несебър.  

Паметният ден  бе маркирана с панихида в храма „ Успение Богородично “, където отец Петър извърши обичайна възпоменателна работа за Дякона.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР